Telefonisch peuter spreekuur

Als gezinscoach krijg ik in mijn praktijk in Leiden vaak te horen dat ouders het lastig hebben gevonden de juiste hulp te vinden. Vaak voelt het zoeken van hulp al best wel als een grote stap. Dit is natuurlijk nergens voor nodig, maar zo kan het wel voelen.

Hulp vragen bij een huisarts vinden ouders dan vaak te zwaar, want hun problemen zijn niet dusdanig groot dat je ervoor naar een huisarts gaat. Of ze hebben ervaren dat er alleen doorverwezen kan worden naar instanties voor grotere problematiek, maar dat wat zij zoeken, krijgen ze dan niet.

Dit is super zonde, maar gebeurt dus wel heel veel. Bijna alle ouders die een traject bij mij afronden, geven aan dat dit makkelijker zou moeten en daarom ben ik begonnen met het telefonisch peuter spreekuur.

Peuter Spreekuur

Met het Peuter Spreekuur wil ik hulp zoeken en vinden graag op een laagdrempelige manier mogelijk maken. Dit spreekuur is voor alle mensen die een vraag hebben over de opvoeding van hun peuter en in de omgeving van Leiden wonen. Mocht jij dus een ouder zijn die te maken heeft met veel driftbuien, ongehoorzaamheid, boosheid, temperamentvol gedrag of een vraag over de rol als ouder of bijvoorbeeld de taakverdeling. Bel vooral in en ik help je graag op weg.

Hoe werkt het?

Iedere donderdag van 19:30 – 21:00 uur kun je mij bellen op 06-13951023 met een korte hulpvraag. Ik heb per persoon kort de tijd om te helpen bij de vraag die speelt. De tijd is beperkt omdat ik voor meer mensen bereikbaar moet zijn.  Tijdens het spreekuur help ik je zo goed mogelijk op weg, zodat je direct met tips aan de slag kunt.

Het kan natuurlijk goed zijn dat je belt en de lijn bezet is. In dat geval zorg ik dat ik je later altijd terug bel. Dit kan tijdens het spreekuur zijn, maar dat kan ook later zijn en is afhankelijk van de hoeveelheid bellers.

Mocht jij dus met een vraag zitten en graag hulp bij de opvoeding van je peuter zoeken en wonen in de regio leiden, bel dan vooral op donderdagavond. Het lijkt mij leuk om elkaar te spreken en mee te mogen denken om jouw gezinssituatie weer fijner te maken.

Tot donderdag!