Start groepstraject 7 november 2023

Coaching, begeleiding en informatie avonden

Groepstraject

Als gezinscoach in Leiden zie ik natuurlijk heel veel verschillende ouders. Allemaal ouders die vastlopen in de opvoeding van hun peuter of kleuter. Dit is niet gek, want hier gaat het opvoeden echt beginnen.

Voor sommige ouders voelt 1-1 coaching als een te grote stap en daarom ben ik gestart met groepstrajecten. In deze groepstrajecten begeleid ik moeders die meer willen leren over het ouderschap. Door de indeling van de groepstrajecten, leer je dat wat je nodig hebt om verder te kunnen. Wat kun je verwachten?

 • 5 avonden van 2 uur
 • Elke avond een nieuw thema
 • Elke avond persoonlijke hulp bij wat er thuis speelt
 • Elke avond informatie, handvatten en tips
 • Leren over jouw overtuigingen en handelen
 • Leren over wat jouw kind nodig heeft
 • Praktisch en gelijk toepasbaar
 • Andere moeders in dezelfde fase leren kennen
 • Gezellige, vertrouwde sfeervolle plek met wat lekkers

Het leuke aan een groepstraject is dat het samen is. Je leert van elkaar en je leert met elkaar. Dit zorgt altijd voor een hele mooie onderlinge band. Een gezellige avond waar je de rest van je leven iets aan zult hebben!

Wat kun je verwachten?

Voor wie is het?

Het groepstraject is bedoeld voor moeders die meer willen leren over de opvoeding in het algemeen en dan specifieker over problemen rondom peuters (en kleuters). Moeders die ergens mee worstelen, die dingen lastig vinden of die een kind hebben waarbij ze het even niet meer weten. Maar ook voor moeders die meer willen leren over hun rol als ouder of die het gewoon leuk vinden om andere moeders met kinderen in dezelfde leeftijd te leren kennen. Iedereen is welkom! Het is geschikt voor alle moeders met een kind in die leeftijd (0-6 jaar).

Het groepstraject bestaat uit 5 avonden van ongeveer 2 uur. Om de week is er een bijeenkomst waarbij we elke avond een ander thema behandelen. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

5 avonden 2 uur

 • De basisopvoeding: Wat zijn belangrijke dingen om te weten? Hoe denk jij over bepaalde dingen? Waarom denk je zo en wat zijn de lastigheden in het opvoeden en specifieker.. wat zijn jouw persoonlijke lastigheden en hoe kun je dit voorkomen?
 • Dirftbuien: Veel kinderen in deze leeftijd krijgen te maken met boosheid, driftbuien. Vaak zie ik dat ouders moeite hebben met kinderen met temperament. Ik leer je wat je moet weten over deze situatie en hoe je je kind zo kunt begeleiden. Dingen die besproken worden zijn: Hoe voorkom je driftbuien of boosheid? Hoe handel je als het speelt en wat doe je achteraf? Wat speelt er meestal echt en hoe kun je hierop inspelen?
 • Grenzen stellen: grenzen zijn super belangrijk, maar welke grenzen stel je wel en welke niet? Waarom zijn grenzen zo belangrijk en hoe kun je jouw grenzen leren kennen? Zijn jouw grenzen zo omdat jij het zo hebt geleerd of omdat je dat echt vindt? Wat is het verschil tussen grenzen stellen en streng zijn en hoe voorkom je dat je gaat straffen of belonen als een grens wordt overschreden?
 • Ook gaat een avond over je kind beter leren begrijpen. Hoe weet je wat je kind nodig heeft en hoe kun je je kind zo goed mogelijk volgen in zijn of haar behoeftes? Is dit nodig of krijgen we dan prinsen en prinsesjes? Hoe doe je dit op de juiste manier en hoe houd je dat in balans met het stukje grenzen stellen? Allemaal dingen die besproken worden!
 • Als laatste onderwerp gaan we kijken naar jou handelen in het opvoeden. Waarom doe je wat je doet? Wat wil je eigenlijk anders doen, maar lukt nog niet. Tegen welke overtuigingen loop jij aan en wat zijn jouw kernwaarden in de opvoeding?

Deze onderwerpen zijn zeer zorgvuldig gekozen en zullen ervoor zorgen dat je met andere ogen naar de opvoeding gaat kijken. Dit zorgt er op lange termijn voor dat je een andere sfeer in huis krijgt, maar ook dat je zekerder wordt in je rol als ouder. Daarnaast besteed ik elke avond ruim de tijd aan alle persoonlijke situaties. Je hebt dus altijd een stukje 1-1 coaching op een avond. We kijken wat er nodig is om jou te helpen en dit alles onder het genot van een gezellig hapje en drankje.

Direct toepasbaar

Elke avond staat in het teken van: samen ontdekken, samen leren en samen delen. Omdat je het samen met andere moeders doet, merk je direct dat je niet de enige bent die worstelt met situaties. Er ontstaat altijd een fijne sfeer doordat iedereen in hetzelfde schuitje zit. Er is niets gek, iedereen kent de situatie met een peuter (of kleuter).

Het doel van de avonden is om jou écht verder te helpen. Nu en in de toekomst. Dat doe ik door je aan het denken te zetten, maar ook door het heel praktisch in te steken. Hierdoor ga je altijd met direct toepasbare tips naar huis. Door dit in de praktijk te brengen, kun je twee weken met mij kijken wat heeft gewerkt en wat nog niet. Zo komen we steeds dichter bij jouw ideale situatie thuis.

Iets voor jou?

Lijkt dit je iets? Of twijfel je juist? Plan een kennismaking, zodat ik je alles kan vertellen en je zeker weet dat je de juiste beslissing maakt of schrijf je in via het contactformulier.

Plan kennismaking