Ouderavond

Een informatieve avond voor ouders

'Bedankt voor de vernieuwde blik. Ik vond het heel leerzaam. Grenzen stellen is zo bekend, maar het stukje volgen was nieuw voor mij. Ik merk dat een combinatie hiervan ons goed gaat passen.''

Wat kun je verwachten?

Als gezinscoach in Leiden verzorg ik regelmatig een ouderavond. Als specialist op het gebied van de opvoeding van peuters gaat het vaak over onderwerpen die hieraan gerelateerd zijn. Deze ouderavonden vinden dan vaak plaats op kinderdagverblijven. Daarnaast verzorg ik ook ouderavonden op basisscholen over onderwerpen zoals prestatiedruk.

In een ouderavond van De Peuter Expert staan een aantal dingen centraal:

 • Ouders informeren over een specifiek onderwerp;
 • Ouders naar huis laten gaan met nieuwe inzichten;
 • Ouders praktische tips geven om gelijk aan de slag te kunnen;
 • Ouders van elkaar laten leren;
 • En ouders laten zien dat hulp vragen niet gek is.

Een ouderavond is altijd afgestemd met de desbetreffende organisatie en is op diverse manieren mogelijk.

hulp opvoeden peuter leiden

''Fleur legt de theorie op een heldere en laagdrempelige manier uit en ik heb al direct dingen gehoord waar ik mee aan de slag wil gaan. ''

Ouderavond

Een ouderavond is dé manier om de ouders die verbonden zijn aan jouw kinderdagverblijf of school op een laagdrempelige manier te voorzien van informatie over de opvoeding van hun kind. 

Ouders lopen in de opvoeding nou eenmaal tegen diverse dingen en hulp vragen of toegeven dat hulp nodig is, is soms enorm lastig. Daarnaast zijn er ouders die niet directe hulp nodig hebben, maar wel graag meer zouden willen leren over een bepaald stukje van de opvoeding. Een ouderavond is dé manier om dit aan te bieden.

Ouders waarderen het enorm als ze merken dat een organisatie op deze manier in ze investeert en daarom zie ik dat deze avonden ook vaak goed bezocht worden.

Interesse?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Super leuk! Je kunt een gratis kennismaking inplannen of het contactformulier invullen. Als je dit gedaan hebt, neem ik zo snel mogelijk contact met je op. We bespreken dan de wensen en dat wat ik wel of niet kan bieden.

Het komt ook vaak voor dat een organisatie graag een ouderavond zou plannen, maar het onderwerp of het financiële plaatje nog niet duidelijk heeft. Dit is geen probleem! Na het eerste contact spreek ik graag met af om te brainstormen over verschillende ideeën en te kijken op welke manier we bepaalde informatie over willen en kunnen brengen aan ouders.

Benieuwd geworden? Het lijkt me leuk om elkaar eens te spreken.

'Fleur gaf in korte tijd veel informatie. Veel diepgang, maar ook concrete tips waar je direct mee aan de slag kan. ''

Herkenbare opvoedproblemen bij peuters

Ouders ervaren vaak dezelfde opvoedproblemen. Jouw zoektocht is dus heel normaal! Dat betekent alleen niet het er daarom maar bij hoort. Als jij het wil, kan het anders.

Slaap problemen

Temperamentvolle peuter

Driftbuien

Ongehoorzaamheid

Zou jij dingen binnen het gezin graag anders zien?

Dat kan! Verandering is voor elk gezin weggelegd. Vaak zijn kleine aanpassingen al genoeg om grote, blijvende veranderingen in gang te zetten. Ben jij er klaar voor?

Stap voor stap

Consults bij De Peuter Expert staan in het teken van samenwerken, groei, oog voor elkaar en voor dat wat echt belangrijk is. Dit zal je terugzien in de sessies zelf, maar ook in de manier waarop ik als gezinscoach naar jullie situatie ga kijken. 

Stap 1: Kennismaking

Tijdens een zoom-gesprek maken we kennis en bespreken we welk probleem er speelt. Het is belangrijk dat je alle vragen die je hebt stelt, zodat je een goed beeld van mij en mijn werkwijze krijgt. Na het gesprek zal ik eerlijk laten weten of ik de juiste persoon ben voor deze situatie.

Stap 2: Willen jullie verder?

Als blijkt dat ik jullie kan helpen, is het aan jullie of jullie ook met mij samen willen werken. Ik vind het belangrijk dat ouders hier even rustig de tijd voor nemen. Een klik hebben met iemand is namelijk super belangrijk voor het behalen van het doel. Voelt het niet goed, dan is het beter om nog even verder te zoeken. Voelt het wel goed, dan gaan we van start!

Stap 3: Intake formulier

Als jullie ervoor kiezen om samen verder te willen, stuur ik een intake formulier en plannen we het intakegesprek. Het formulier en de kennismaking vormen de basis van het intakegesprek. Het is daarom belangrijk en fijn als dit zo uitgebreid mogelijk wordt ingevuld.

Stap 4: Start coaching

Na het intake gesprek starten we met de verdere sessies. Uit ervaring blijkt dat er vaak 5 sessies nodig zijn. Het advies is om een sessie om de week te plannen. Dit geeft het beste resultaat, maar dit is natuurlijk altijd naar eigen inzicht in te vullen.

Stap 5: Afronding

Als jullie vinden dat het doel bereikt is, ronden we de coaching af. We bespreken de laatste dingen en delen hoe jullie de coaching ervaren hebben.

Gratis kennismaken?

Plan online een afspraak, whatsapp of bel naar 06 13 95 10 23 

Dé Peuter Expert

Mijn naam is Fleur en ik ben moeder van 4 kinderen (1,2,3 en 6 jaar). Toen ik moeder werd, bedacht ik dat ik vooral dingen wilde doen die mij energie gaven. Ik droomde ervan om ouders te begeleiden die vastliepen bij de opvoeding. Ouders die écht anders willen en hiervoor durven te gaan.

Fleur van der Nat De peuter expert gezinscoaching

Lees meer over
De Peuter Expert in de media

Hoi, ik ben Fleur!
Oprichter Dé Peuter Expert

Meer over gezinscoaching

Veranderingen rondom het gedrag van een peuter komen altijd met veranderingen in een gezin. Iedereen in het gezin staat namelijk in verbinding met elkaar. Vaak zijn er kleine aanpassingen in het handelen nodig om grote verschillen in het gedrag van je peuter te zien. 

hulp opvoeden peuter leiden

Het aanbod

Of je nou een oplossing wil voor een specifiek probleem of naar meerdere aspecten van de opvoeding wil kijken, verandering is voor ieder gezin weggelegd. Vaak zijn kleine aanpassingen al genoeg om grote, blijvende veranderingen in gang te zetten.

Als je interesse hebt in de begeleiding, plan dan vooral een gratis en vrijblijvend kennismaking in. Zo kun je even rustig kijken wie ik ben en kan ik uitleggen wat ik wel en niet voor jou en jouw gezin kan betekenen.

Samen

Groepsbijeenkomst

 • 5 avonden, 2 uur begeleiding
 • Elke avond, ander onderwerp
 • Persoonlijke advies in groep, tips en handvatten
 • Kosten: €287,50 p.p.

meer info

Thema avond

 • 2 uur, 1 onderwerp
 • Avond vol informatie
 • Handvatten en tips
 • Kosten: €50,- p.p.

meer info

Consult

persoonlijke begeleiding praktijk

 • 1 uur intensieve begeleiding
 • Zorgvuldig persoonlijk traject
 • Leer wat achter het gedrag van je peuter zit
 • Inzicht in eigen handelen
 • Nieuwe inzichten
 • Tips en handvatten zijn direct toepasbaar
 • Samen op zoek naar wat voor jouw gezin werkt
 • Blijvende verandering voor nu en de toekomst
Word intensief begeleid door Fleur!
€115 per sessie

Traject

coaching aan huis

 • 5 consults (1-1.5 uur)
 • Intakegesprek + formulier
 • Leer de boodschap achter het gedrag van je peuter
 • Inzicht in eigen handelen
 • Rust binnen het gezin
 • Zorgvuldig afgestemd traject om zo succes te behalen
 • Tussentijds contact over vorderingen
 • Coaching in avonden
 • max 1 uur van Leiden
€995 gehele traject

Gratis peuter spreekuur

Woon jij in de omgeving van Leiden? Dan is er iedere donderdag van 19:30 - 21:00 uur een GRATIS telefonisch peuter spreekuur!

Meer info

Zij gingen jou al voor

Blogs

De Peuter Expert wordt regelmatig gevraagd als expert voor verschillende artikelen en interviews. Fleur vindt het belangrijk kennis te delen en ouders op deze manier op weg te helpen in hun eigen situatie. Hieronder vind je de verschillende artikelen.

Filter

Filter

Volg De Peuter Expert

 

De Peuter Expert nieuwsbrief

Opvoedtips als eerste in jouw mailbox?

De Peuter Expert op Instagram