Het aanbod

Meer plezier in het opvoeden van jouw peuter!

Hulp bij de opvoeding

Hulp zoeken bij het opvoeden van je peuter (of kleuter) kan soms best spannend of lastig zijn. Het is belangrijk om te weten dat het niet gek is als je hulp nodig hebt.

De peuter expert biedt hulp bij de opvoeding van je peuter in Leiden. Samen zorgen we voor een blijvende verandering binnen het gezin. Hierin is de dynamiek met je peuter erg belangrijk. Hoe vervelend de situatie nu ook is, weet dat er altijd verandering mogelijk is!

Om verandering te krijgen in het gedrag van je peuter of de dynamiek binnen het gezin te krijgen, is het belangrijk om naar het grotere geheel te kijken. Daarom kijk ik als gezinscoach niet alleen naar het gedrag van je peuter, maar naar veel meer dan dat:

 • Welke dingen spelen er in het gezin en welk effect heeft wie op wie?
 • Welk gedrag laat jouw peuter zien en wat is de onderliggende boodschap?
 • Wat zou je je kind willen leren en leer je dat nu?
 • Welke (belemmerende) overtuigingen spelen er?
 • Wat zou je graag anders zien en hoe ga je dit bereiken?

We gaan dus samen kijken naar het totale plaatje, want dat gaat je een blijvende verandering opleveren? De meest effectieve vorm van begeleiding zijn natuurlijk de persoonlijke consults in de praktijk, maar er zijn ook andere manieren van hulp die kunnen geven wat je zoekt. Mijn doel is altijd om ouders langdurig en laagdrempelig te helpen bij de opvoeding.

Consult

Persoonlijke begeleiding praktijk

 • 1 uur intensieve begeleiding
 • Zorgvuldig persoonlijk traject
 • Leer wat achter het gedrag van je peuter zit
 • Inzicht in eigen handelen
 • Nieuwe inzichten
 • Tips en handvatten zijn direct toepasbaar
 • Samen op zoek naar wat voor jouw gezin werkt
 • Blijvende verandering voor nu en de toekomst
Word intensief door Fleur begeleid!
€115 per sessie

Persoonlijke begeleiding praktijk (meest aangevraagd)

De persoonlijke begeleiding in de praktijk is het meest geboekt en is ook het meest effectief. Dat is logisch, want als je 1 op 1 met elkaar werkt aan je persoonlijke probleem, kun je echt dieper het probleem induiken.

Tijdens consults werken we aan de hulpvraag die jullie hebben. We kijken naar het gedrag van je peuter en dat wat de echte boodschap is. Samen gaan we kijken wat er nodig is. Naar dat wat jouw peuter nodig heeft, maar ook naar wat jij als ouder nodig hebt én naar de behoefte van de rest van het gezin.

Door de vragen die ik stel, krijg je nieuwe inzichten en leer je op een nieuwe manier naar opvoeden kijken. Dit gaat je ook in volgende fases verder helpen. Daarnaast geef ik een stukje psycho educatie waar nodig én zal ik direct toepasbare tips geven.

De meeste ouders hebben aan 5x genoeg. Soms wordt er nog een paar keer extra gekomen om het allemaal goed af te ronden. Veel ouders merken na een aantal keer al een groot verschil, maar dit kan ook even tijd kosten. Neem hier ook de tijd voor.

Plan jouw sessie

Samen

Informatie avond

 • 2 uur, 1 onderwerp
 • 1 specifiek onderwerp
 • Avond vol informatie
 • Handvatten en tips
 • Koffie en thee + iets lekkers
 • Op locatie in Leiden
€50

Informatie avond

Een informatie avond is dé manier om uitgebreide informatie te krijgen over een specifiek onderwerp. De avonden vinden altijd op locatie in Leiden plaats en gaan door vanaf minimaal 5 aanmeldingen.

Zie jij geen nieuwe datum, maar ben je wel geïnteresseerd? Neem dan even contact op en je hoort zo snel mogelijk van mij!

Een informatie avond kan ook geboekt worden voor een groep vrienden. Dan kan in overleg het onderwerp worden bepaald. Stuur vooral een berichtje voor de mogelijkheden!

Neem contact op

Samen

Groepstraject

 • 5 avonden, 2 uur begeleiding
 • Elke avond, ander onderwerp
 • Elke avond persoonlijke hulp
 • Persoonlijke advies in groep, tips en handvatten
 • Samen leren, samen delen
 • minimaal 5 mensen
€287

Groepstraject

Nieuw groepstraject start 7 nov! Lees alle info..

Een groepstraject bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2 uur. Tijdens iedere bijeenkomsten wordt er aandacht aan een specifiek onderwerp besteed. Je kunt hierbij denken aan driftbuien, niet luisteren, eigen handelen etc.

Daarnaast bespreken we elke avond jouw hulpvraag. Er is dus ruimte voor jouw persoonlijke verhaal en ik help je bij dat wat er speelt. Daarna kun je meteen met de tips en de geleerde kennis aan de slag.

Het mooie van deze groepstrajecten dat je met en van elkaar leert.

Ben je geïnteresseerd in een groepstraject, maar staat er nog geen datum op de site? Neem dan even contact op en je hoort zo snel mogelijk meer van mij!

Deze trajecten starten vanaf minimaal 5 personen en kunnen ook geboekt worden met een vriendengroep of bij iemand thuis.

Neem contact op

Herkenbare opvoedproblemen bij peuters

Ouders ervaren vaak dezelfde opvoedproblemen. Jouw zoektocht is dus heel normaal! Dat betekent alleen niet het er daarom maar bij hoort. Als jij het wil, kan het anders.

Slaap problemen

Temperamentvolle peuter

Driftbuien

Ongehoorzaamheid

Zou jij dingen binnen het gezin graag anders zien?

Dat kan! Verandering is voor elk gezin weggelegd. Vaak zijn kleine aanpassingen al genoeg om grote, blijvende veranderingen in gang te zetten. Ben jij er klaar voor?

Dé Peuter Expert

Mijn naam is Fleur en ik ben moeder van 4 kinderen (1,2,3 en 6 jaar). Toen ik moeder werd, bedacht ik dat ik vooral dingen wilde doen die mij energie gaven. Ik droomde ervan om ouders te begeleiden die vastliepen bij de opvoeding. Ouders die écht anders willen en hiervoor durven te gaan.

Fleur van der Nat De peuter expert gezinscoaching

Lees meer over
De Peuter Expert in de media

Hoi, ik ben Fleur!
Oprichter Dé Peuter Expert

"Veel ouders voelen zich een slechte ouder als ze om hulp vragen, maar het is juist iets heel moois. Je doet het omdat je ziet dat het anders kan en jij dit jezelf en je peuter ook gunt."

Zij gingen jou al voor

Blogs

De Peuter Expert wordt regelmatig gevraagd als expert voor verschillende artikelen en interviews. Fleur vindt het belangrijk kennis te delen en ouders op deze manier op weg te helpen in hun eigen situatie. Hieronder vind je de verschillende artikelen.

Filter

Filter

Volg De Peuter Expert

 

De Peuter Expert nieuwsbrief

Opvoedtips als eerste in jouw mailbox?

De Peuter Expert op Instagram