Het aanbod

Meer plezier in het opvoeden van jouw peuter!

Welke hulp past bij jouw situatie?

Als je een blijvende verandering wil binnen het gezin en in de dynamiek met je peuter, is het belangrijk om te weten dat dit altijd mogelijk is. Hoe naar het op dit moment ook is, de situatie kan anders als je weet wat je moet doen.

Om dit te weten is het goed om naar het grotere geheel te kijken. Daarom kijk ik als gezinscoach niet alleen naar het gedrag van je peuter, maar naar veel meer dan dat:

 • Welke dingen spelen er in het gezin en welk effect heeft wie op wie?
 • Welk gedrag laat jouw peuter zien en wat is de onderliggende boodschap?
 • Wat zou je je kind willen leren en leer je dat nu?
 • Welke (belemmerende) overtuigingen spelen er?
 • Wat zou je graag anders zien en hoe ga je dit bereiken?

Het gaat dus niet om het zo snel mogelijk verhelpen van bepaald gedrag, want dat gaat je geen blijvende verandering opleveren. Ik wil je leren kijken naar het complete plaatje. Alleen dat gaat een blijvende verandering opleveren waarin je niet alleen nu, maar ook in de toekomst, precies weet wat je kunt en moet doen.

Online

Telefonisch consult

 • Persoonlijke hulp bij het gedrag van jouw peuter
 • Vooraf vul je een uitgebreid formulier in over de situatie
 • Online consult van ongeveer 60 minuten
 • Contact via zoom
 • Mogelijkheid om achter per mail vragen te stellen
95 euro incl. btw

Online consult

Een online consult is dé manier om op een laagdrempelige manier hulp bij de opvoeding van je peuter te krijgen.

Tijdens dit 1 uur durende consult kijken we uitgebreid naar jouw persoonlijke situatie. Vooraf aan het consult krijg je een vragenlijst toegestuurd. Hierin worden verschillende vragen gesteld over de situatie zoals hij nu is. Dit geeft mij inzicht in het gezin, je peuter, andere dingen die spelen én de hulpvraag en de behoefte tijdens het consult. Hierdoor kan ik mij zo goed mogelijk voorbereiden en dus zo goed mogelijk helpen.

Tijdens het online consult zelf duiken we dieper in de situatie zoals hij bij jou thuis is. Dit kan natuurlijk nooit zo diep en uitgebreid als tijdens een traject, maar wel goed genoeg om handvatten te krijgen waar je na het consult direct mee aan de slag kunt. Daarnaast geef ik je informatie over dat wat er speelt. Het consult is dus heel praktisch, maar zal je ook zeker stof tot nadenken geven.

Als je de opvoeding samen doet, is het handig om dit consult ook samen te doen. Zo ben je beide onderdeel van de verandering.

Plan jouw consult

Specifiek

2 maanden begeleiding

 • Intake gesprek + 3 gesprekken (1-1,5 uur)
 • Hulp bij een specifiek probleem
 • Weten wat er écht speelt bij dit probleem
 • Leer wat de beste begeleiding is voor je peuter
 • Leer wat jij belangrijk vindt in de opvoeding
 • Blijvende verandering bij dit specifieke probleem
 • coaching aan huis, online of locatie
749 euro incl. btw

2 maanden begeleiding

Je kunt het beste voor dit traject kiezen als je met je peuter tegen een specifiek probleem aanloopt. Bij een specifiek probleem, doel ik op een klein probleem wat steeds terug blijft komen, maar waar geen andere dingen bij komen spelen. Zo kun je denken aan een constante strijd tijdens het eten, een slaapprobleem bij een peuter of het niet zelfstandig kunnen spelen.

In het specifieke traject werken we heel doelgericht aan dit ene, specifieke probleem. Bestaat dit traject uit een intensieve begeleiding van 2 maanden. In die 2 maanden tijd ga ik met jullie aan de slag. Het coachingstraject wordt gestart om het gedrag van een peuter, maar eigenlijk zie ik de peuter waar het om gaat zelden. Dit is namelijk niet nodig om verandering in gang te brengen. In het geval dat dit wel nodig is, zijn hier altijd mogelijkheden voor.

Je leert wat er écht speelt en hoe je je peuter zo kunt begeleiden dat het probleem wordt opgelost. Daarnaast leer je wat voor jou belangrijk is in de opvoeding rondom dit specifieke geval. Zo weet je wat je wel en wat je ook niet wil en weet je hoe je een blijvende verandering in gang kunt zetten.

Plan jouw sessie

Volledig

4 maanden begeleiding

 • Intake gesprek + 6 gesprekken (1-1.5 uur)
 • Hulp bij meerdere problemen
 • Weer plezier in het ouderschap
 • Weten wat er écht speelt
 • Leer wat de beste begeleiding is voor je peuter
 • Leer wat jij belangrijk vindt in de opvoeding
 • Blijvende brede verandering voor nu en de toekomst
 • coaching aan huis, online of locatie
Word intensief door Fleur begeleid!
1249 euro incl. btw

4 maanden begeleiding (meest aangevraagd)

Het volledige pakket is het meest gekozen pakket. Ouders die bij mij komen, lopen vaak tegen meer dan 1 specifiek probleem aan. Het zit hem dan meer in bepaald gedrag van een kind wat zich op meerdere momenten uit.

Je kunt hierbij denken aan driftbuien, ongehoorzaamheid of grenzen opzoeken. In deze situaties zie je dat dit niet alleen voorkomt op 1 moment, maar dat dit gedurende de dag steeds weer naar voren komt. Hierdoor beïnvloed het het gezin, de band met je kind en het plezier in de opvoeding. Dit is heel logisch, maar zo zonde, want het hoeft niet.

In dit traject leer ik je wat er écht speelt en leer je hoe je je peuter het beste kunt begeleiding bij het gedrag wat hij of zij laat zien.

Anders dan bij het specifieke traject, leer je hier over de gehele opvoeding wat je belangrijk vindt. We kijken dus echt naar het grotere plaatje, zodat er een blijvende verandering zal plaatsvinden. Omdat je op een andere manier naar opvoeden en het begrijpen van je kind leert kijken, heb je na dit traject genoeg handvatten om ook in de toekomst plezier te hebben in het ouderschap en de rust in huis te behouden.

Plan jouw sessie

Uitgebreid

5 maanden intensieve begeleiding

 • Intake gesprek en 8 gesprekken (1-1.5 uur)
 • Intensieve hulp bij meerdere problemen
 • Werken naar krachtiger ouderschap
 • Weten wat er écht speelt
 • Leer wat de beste begeleiding is voor je peuter
 • Leer wat jij belangrijk vindt in de opvoeding
 • Blijvende, brede verandering voor nu en de toekomst
 • coaching aan huis, online of locatie
1749 euro incl. btw

5 maanden intensieve begeleiding

In het uitgebreide traject is de begeleiding het langst, namelijk 5 maanden. Dit traject adviseer ik alleen aan ouders die tegen problemen in het gedrag van hun kind aanlopen (zoals beschreven bij het volledige traject) en daarnaast ook veel specifieke problemen ervaart. Dit gaat dan om specifieke problemen die niet voortkomen uit de moeilijkheden met het gedrag van jouw peuter.

Dit traject is ook geschikt voor ouders die meer willen dan alleen kijken naar het gedrag van hun peuter. Zo wordt dit traject geregeld gestart door ouders die samen aan de opvoedtaak willen werken. Ouders waar de verdeling nu niet zo is als ze graag zouden willen of waar een van de ouders nu niet echt meedoet in de opvoeding en dit wel zou willen. Soms lukt het niet om zo’n verandering samen aan te brengen en daar kan ik dan goed bij helpen.

Verder kan dit traject ook geschikt zijn voor kinderen of ouders die in het verleden bepaalde dingen hebben meegemaakt. Je kunt hierbij denken aan een traumatische gebeurtenis met ouder of kind of in het leven van een van hen (verlies eigen ouder op jonge leeftijd, verlies ander kind, onzekerheid vanuit een pestverleden etc.). Je kunt ook denken aan ouders die gescheiden zijn en waarbij het contact tussen een van de ouders en het kind abrupt verbroken is. Dit zijn wat voorbeelden, maar er kan natuurlijk van alles spelen. In deze situatie is er soms spraken van een onverwerkt trauma waardoor onbewust overcompensatie, overbescherming of verlatingsangst een rol kunnen spelen.

Om in deze gevallen een blijvende verandering te laten plaatsvinden, is het verstandig om naar het hele plaatje te kijken en niet alleen naar het plaatje van nu. Als je twijfelt over wat nodig is, kunnen we natuurlijk altijd even kijken wat handig en echt nodig is en wat niet.

Plan jouw sessie

Het traject

Een traject bij Dé Peuter Expert staat in het teken van samenwerken, groei, oog voor elkaar en voor dat wat echt belangrijk is. Dit zal je terugzien in het traject zelf, maar ook in de manier waarop ik als gezinscoach naar jullie situatie ga kijken. 

Stap 1: Kennismaking

Tijdens een telefoongesprek maken we kennis en bespreken we welk probleem er speelt. Naast kennismaken is dit ook al een eerste intake gesprek. Het is belangrijk dat je alle vragen die je hebt stelt, zodat je een goed beeld van mij en mijn werkwijze krijgt. Na het gesprek zal ik eerlijk laten weten of ik de juiste persoon ben voor deze situatie.

Stap 2: Pakket kiezen

Als ik weet dat ik de juiste persoon voor jullie ben en het voor jullie goed voelt, is het tijd om een pakket te kiezen. Dit gebeurt op basis van dat wat is besproken, mijn visie, maar ook die van jullie als ouders. Jullie weten namelijk welke begeleiding het beste bij past en waar behoefte aan is. Ouders maken deze keuze dus uiteindelijk altijd zelf.

Stap 3: Uitgebreide intake

Voor de uitgebreide intake gesprek stuur ik eerst een formulier op. Dit vormt samen met het kennismakingsgesprek de basis voor het intake gesprek. 

Tijdens dit gesprek bespreken we de situatie zoals hij nu is en wat je het liefst anders zou zien. We gaan diep op de details in en de eerste handvatten zullen worden gegeven.

Stap 4: Start coaching

Na het intake gesprek starten verdere coachingssessies. We zien dat om de week een sessie het beste werkt, maar een andere verdeling is natuurlijk altijd mogelijk.

Stap 5: Afronding

Aan het eind van het traject hebben we nog een afrondend gesprek. Dit gesprek vindt na een aantal weken plaats.

Gratis kennismaken?

Plan online een afspraak, whatsapp of bel naar 06 13 95 10 23 

De exacte duur van de trajecten wordt bepaald door de intensiviteit waarin de gesprekken worden gepland. Het advies hierin is om een gesprek om de week te plannen en tussentijds contact te hebben over dat wat er speelt. Als er van dit advies wordt afgeweken, kan een traject een andere omvang bevatten. 

Herkenbare opvoedproblemen bij peuters

Ouders ervaren vaak dezelfde opvoedproblemen. Jouw zoektocht is dus heel normaal! Dat betekent alleen niet het er daarom maar bij hoort. Als jij het wil, kan het anders.

Slaap problemen

Temperamentvolle peuter

Driftbuien

Ongehoorzaamheid

Zou jij dingen binnen het gezin graag anders zien?

Dat kan! Verandering is voor elk gezin weggelegd. Vaak zijn kleine aanpassingen al genoeg om grote, blijvende veranderingen in gang te zetten. Ben jij er klaar voor?

Dé Peuter Expert

Mijn naam is Fleur en ik ben moeder van 4 kinderen (1,2,3 en 6 jaar). Toen ik moeder werd, bedacht ik dat ik vooral dingen wilde doen die mij energie gaven. Ik droomde ervan om ouders te begeleiden die vastliepen bij de opvoeding. Ouders die écht anders willen en hiervoor durven te gaan.

Fleur van der Nat De peuter expert gezinscoaching

Lees meer over
De Peuter Expert in de media

Hoi, ik ben Fleur!
Oprichter Dé Peuter Expert

"Veel ouders voelen zich een slechte ouder als ze om hulp vragen, maar het is juist iets heel moois. Je doet het omdat je ziet dat het anders kan en jij dit jezelf en je peuter ook gunt."

Zij gingen jou al voor

Blogs

De Peuter Expert wordt regelmatig gevraagd als expert voor verschillende artikelen en interviews. Fleur vindt het belangrijk kennis te delen en ouders op deze manier op weg te helpen in hun eigen situatie. Hieronder vind je de verschillende artikelen.

Filter

Filter

Volg De Peuter Expert

 

De Peuter Expert nieuwsbrief

Opvoedtips als eerste in jouw mailbox?