1:1 gezinscoaching

Effectieve begeleiding in verandering

Blijvende verandering

Als gezinscoach in Leiden zie ik veel ouders in de praktijk en 1 ding is zeker: als je een blijvende verandering wil binnen het gezin en in de dynamiek met je peuter, moet je kijken naar het grote geheel. Daarom kijk ik als gezinscoach niet alleen naar het gedrag van je peuter, maar naar veel meer dan dat:

 • Welke dingen spelen er in het gezin en welk effect heeft wie op wie?
 • Wat laat het kind zien en wat vertelt hij echt?
 • Wat zou je je kind willen leren en leer je dat nu?
 • Welke (belemmerende) overtuigingen spelen er?

Het gaat dus niet om het zo snel mogelijk verhelpen van bepaald gedrag, want dat gaat je geen blijvende verandering opleveren. Het gaat om weten wat er speelt, je kind begrijpen en weten waarom jij doet wat je doet.

Mijn visie

Het ouderschap

Als je vader of moeder wordt, weet je niet wat je te wachten staat als het gaat om opvoeden. Sommige ouders hebben vooraf allemaal ideeën over wat zij wel en vooral nooit goed zouden vinden, maar sommige ouders beginnen blanco aan deze taak. Hoe je ook begonnen bent, er is geen goed of fout. Dit bestaat sowieso niet binnen het ouderschap, want je doet het altijd zo goed als het gaat. 

Hoe voed je op?

Hoe je opvoedt en wat voor ouder je bent, is afhankelijk van veel verschillende factoren. Je moet hierbij denken aan dingen als je omgeving, de opvoeding die jijzelf gehad hebt, de maatschappij en jouw levenservaring. Als je de opvoeding samen doet, betekent dit ook nog dat je al deze facetten van je partner erbij krijgt. Dit maakt het soms best lastig.

Het zit in ouders zelf!

Als je hulp zoekt bij de opvoeding van je peuter (of kleuter), dan ben je bij de peuter expert aan het goede adres. De meest effectieve manier van hulp is door intensieve begeleiding. Deze consults vinden plaats in de praktijk in Leiden en zijn helemaal op maat gemaakt. Je kunt ook kiezen voor een traject aan huis. Verder geef ik regelmatig informatie avonden en groepstrajecten.

Een blijvende verandering bereik je alleen als je samenwerkt en elkaar begrijpt. Als ouders onderling, maar ook binnen de rest van het gezin. Als er een teamgevoel ontstaat, is er ook meer gevoel van samen. Dit zorgt voor verbinding. Als je daarnaast weet wat je door wil geven in je opvoeding, krijg je steeds meer grip op situaties.

En het mooie is.. Dit zit allemaal in jou en hoef ik je dus niet te vertellen. Jij weet als ouder namelijk diep van binnen wat je belangrijk vindt. Je bent het nu misschien even kwijt, maar tijdens de consults gaan we daarom samen aan de slag om te kijken wat erachter bepaald gedrag zit en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Gedrag komt namelijk altijd ergens vandaan. Niet alleen bij je peuter maar ook bij jou als ouder.

Wat kun je verwachten?

Als je een kennismaking hebt gehad en ervoor kiest om samen door te gaan, ontvang je een intake formulier. Op dit formulier vind je vragen die ik gebruik voor het intake gesprek. Tijdens dat eerste gesprek kijken we naar wat jullie willen bereiken.

Tijdens de gesprekken zal ik jullie begeleiden om dit doel te bereiken. Over het algemeen merk ik dat er ongeveer 5 consults nodig zijn om het doel te bereiken. Afhankelijk van de dingen die spelen is dit soms wat meer en soms wat minder.

Het bereiken van het doel, doen we door te praten. We bespreken situaties en ik stel vragen om jullie aan het denken te zetten.  De peuter waar het om gaat, zie ik eigenlijk nooit. Het gaat over dat wat jij als ouder kunt doen om je kind beter te begrijpen en te groeien in het ouderschap, waardoor het gedrag van je kind zal veranderen.

Verder zal ik jullie waar nodig voorzien van psycho educatie en tips en handvatten geven om direct mee aan de slag te gaan. Hoe verder je in de gesprekken komt, hoe meer je zal merken dat je de situatie leert begrijpen en je weet wat het onderliggende probleem is en hoe je hiermee om wil en kunt gaan. Als dit lukt, zal je ook in de toekomst beter weten wat je moet doen in situaties.

Onze gesprekken zullen leiden tot nieuwe inzichten, handvatten en een nieuwe manier van opvoeden. Na de consults weet je wat je op welke momenten wil en kan doen en zal je tijdens het opvoeden vooral nog plezier ervaren.

De trajecten aan huis worden eigenlijk op dezelfde manier ingedeeld als in de praktijk alleen kom ik thuis. Dit is meestal in de avonden en kan tot 1 uur rijden van Leiden. Daarnaast zijn er groepsbijeenkomsten. Deze kunnen worden aangevraagd en worden daarnaast regelmatig aangeboden.

Herkenbare opvoedproblemen bij peuters

Ouders ervaren vaak dezelfde opvoedproblemen. Jouw zoektocht is dus heel normaal! Dat betekent alleen niet het er daarom maar bij hoort. Als jij het wil, kan het anders.

Slaap problemen

Temperamentvolle peuter

Driftbuien

Ongehoorzaamheid

Zou jij dingen binnen het gezin graag anders zien?

Dat kan! Verandering is voor elk gezin weggelegd. Vaak zijn kleine aanpassingen al genoeg om grote, blijvende veranderingen in gang te zetten. Ben jij er klaar voor?

Stap voor stap

Consults bij De Peuter Expert staan in het teken van samenwerken, groei, oog voor elkaar en voor dat wat echt belangrijk is. Dit zal je terugzien in de sessies zelf, maar ook in de manier waarop ik als gezinscoach naar jullie situatie ga kijken. 

Stap 1: Kennismaking

Tijdens een zoom-gesprek maken we kennis en bespreken we welk probleem er speelt. Het is belangrijk dat je alle vragen die je hebt stelt, zodat je een goed beeld van mij en mijn werkwijze krijgt. Na het gesprek zal ik eerlijk laten weten of ik de juiste persoon ben voor deze situatie.

Stap 2: Willen jullie verder?

Als blijkt dat ik jullie kan helpen, is het aan jullie of jullie ook met mij samen willen werken. Ik vind het belangrijk dat ouders hier even rustig de tijd voor nemen. Een klik hebben met iemand is namelijk super belangrijk voor het behalen van het doel. Voelt het niet goed, dan is het beter om nog even verder te zoeken. Voelt het wel goed, dan gaan we van start!

Stap 3: Intakegesprek

Als jullie ervoor kiezen om samen verder te willen, stuur ik een intake formulier en plannen we het intakegesprek. Het formulier vormt de basis van het intakegesprek. Het is daarom belangrijk en fijn als dit zo uitgebreid mogelijk wordt ingevuld.

Stap 4: Start coaching

Na het intake gesprek starten we met de verdere sessies. Uit ervaring blijkt dat er vaak 5 sessies nodig zijn. Het advies is om een sessie om de week te plannen. Dit geeft het beste resultaat, maar dit is natuurlijk altijd naar eigen inzicht in te vullen.

Stap 5: Afronding

Als jullie vinden dat het doel bereikt is, ronden we de coaching af. We bespreken de laatste dingen en delen hoe jullie de coaching ervaren hebben.

Gratis kennismaken?

Plan online een afspraak, whatsapp of bel naar 06 13 95 10 23 

Dé Peuter Expert

Mijn naam is Fleur en ik ben moeder van 4 kinderen (1,2,3 en 6 jaar). Toen ik moeder werd, bedacht ik dat ik vooral dingen wilde doen die mij energie gaven. Ik droomde ervan om ouders te begeleiden die vastliepen bij de opvoeding. Ouders die écht anders willen en hiervoor durven te gaan.

Fleur van der Nat De peuter expert gezinscoaching

Lees meer over
De Peuter Expert in de media

Hoi, ik ben Fleur!
Oprichter Dé Peuter Expert

Meer over gezinscoaching

Veranderingen rondom het gedrag van een peuter komen altijd met veranderingen in een gezin. Iedereen in het gezin staat namelijk in verbinding met elkaar. Vaak zijn er kleine aanpassingen in het handelen nodig om grote verschillen in het gedrag van je peuter te zien. 

gezinscoaching de peuterexpert

Het gezin staat centraal

Ieder gezin functioneert op een bepaalde manier. Je hebt hier met elkaar een weg in gevonden en bewust maar vooral ook onbewust heeft iedereen zijn eigen rol gekregen. Deze rol is vertrouwd. Het is de manier waarop jullie met elkaar omgaan.

Of de rol nou een positieve of een negatieve bijdrage in het gezin heeft, maakt niet uit. Iedereen blijft in zijn eigen rol en daarmee wordt de rest in stand gehouden. Het is namelijk jullie manier en dat voelt, hoe gek dat ook klinkt, vertrouwd. Het is daarom heel lastig om hier zelf verandering in aan te brengen. Het is dus heel mooi dat je er hulp bij durft te vragen, want alleen zo zal je echt verder komen.

Gelukkige gezinnen werken samen

Omdat het gedrag van een peuter dus in verband staat met de rest van het gezin, is het ook logisch dat gezinnen die samenwerken gelukkiger zijn! 

Een peuter is net als alle andere kinderen graag onderdeel van het gezin. Ze willen erbij horen en dus met jou samenwerken. Dit kan met het huidige gedrag van je peuter misschien gek klinken, maar het is echt zo! 

Samenwerken als gezin, geldt dus voor iedereen binnen het gezin en niet alleen voor ouders! Ieder op zijn eigen manier. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor groei. Deze groei is voor kinderen heel belangrijk, maar ook voor ouders heel nodig. Ouders die zelf ook blijven groeien zijn gelukkiger en ervaren meer plezier in het ouderschap. 

slaapproblemen gezinscoaching de peuter expert

Het aanbod

Of je nou een oplossing wil voor een specifiek probleem of naar meerdere aspecten van de opvoeding wil kijken, verandering is voor ieder gezin weggelegd. Vaak zijn kleine aanpassingen al genoeg om grote, blijvende veranderingen in gang te zetten.

Als je interesse hebt in de begeleiding, plan dan vooral een gratis kennismaking in. Zo kun je even rustig kijken wie ik ben en kan ik uitleggen wat ik wel en niet voor jou en jouw gezin kan betekenen.

Samen

Groepsbijeenkomst

 • 5 avonden, 2 uur begeleiding
 • Elke avond, ander onderwerp
 • Persoonlijke advies in groep, tips en handvatten
 • Kosten: €287,50 p.p.

meer info

Thema avond

 • 2 uur, 1 onderwerp
 • Avond vol informatie
 • Handvatten en tips
 • Kosten: €50,- p.p.

meer info

Consult

persoonlijke begeleiding praktijk

 • 1 uur intensieve begeleiding
 • Zorgvuldig persoonlijk traject
 • Leer wat achter het gedrag van je peuter zit
 • Inzicht in eigen handelen
 • Nieuwe inzichten
 • Tips en handvatten zijn direct toepasbaar
 • Samen op zoek naar wat voor jouw gezin werkt
 • Blijvende verandering voor nu en de toekomst
Word intensief begeleid door Fleur!
€115 per sessie

Traject

coaching aan huis

 • 5 consults (1-1.5 uur)
 • Intakegesprek + formulier
 • Leer de boodschap achter het gedrag van je peuter
 • Inzicht in eigen handelen
 • Rust binnen het gezin
 • Zorgvuldig afgestemd traject om zo succes te behalen
 • Tussentijds contact over vorderingen
 • Coaching in avonden
 • max 1 uur van Leiden
€995 gehele traject

Gratis peuter spreekuur

Woon jij in de omgeving van Leiden? Dan is er iedere donderdag van 19:30 - 21:00 uur een GRATIS telefonisch peuter spreekuur!

Meer info

Zij gingen jou al voor

Blogs

De Peuter Expert wordt regelmatig gevraagd als expert voor verschillende artikelen en interviews. Fleur vindt het belangrijk kennis te delen en ouders op deze manier op weg te helpen in hun eigen situatie. Hieronder vind je de verschillende artikelen.

Filter

Filter

Volg De Peuter Expert

 

De Peuter Expert nieuwsbrief

Opvoedtips als eerste in jouw mailbox?