1:1 gezinscoaching

Effectieve begeleiding in verandering

Blijvende verandering

Als je een blijvende verandering wil binnen het gezin en in de dynamiek met je peuter, is het belangrijk om naar het grote geheel te kijken. Daarom kijk ik als gezinscoach niet alleen naar het gedrag van je peuter, maar naar veel meer dan dat:

 • Welke dingen spelen er in het gezin en welk effect heeft wie op wie?
 • Wat laat het kind zien en wat vertelt hij echt?
 • Wat zou je je kind willen leren en leer je dat nu?
 • Welke (belemmerende) overtuigingen spelen er?

Het gaat dus niet om het zo snel mogelijk verhelpen van bepaald gedrag, want dat gaat je geen blijvende verandering opleveren. Het gaat om weten wat er speelt, je kind begrijpen en weten waarom jij doet wat je doet.

Mijn visie

Het ouderschap

Als je vader of moeder wordt, weet je niet wat je te wachten staat als het gaat om opvoeden. Sommige ouders hebben vooraf allemaal ideeën over wat zij wel en vooral nooit goed zouden vinden, maar sommige ouders beginnen blanco aan deze taak. Hoe je ook begonnen bent, er is geen goed of fout. Dit bestaat sowieso niet binnen het ouderschap, want je doet het altijd zo goed als gaat. 

Hoe voed je op?

In de manier waarop je opvoedt, spelen verschillende aspecten een rol. Dit zijn dingen als je omgeving, de opvoeding die jijzelf gehad hebt en jouw levenservaring. Als je de opvoeding samen doet, betekent dit ook nog dat je al deze facetten van je partner erbij krijgt. Dit maakt het soms best lastig.

Het zit in ouders zelf!

Als je kiest voor hulp, kun je kiezen uit een online consult, losse consults en een traject.  Een online consult vindt plaats via zoom en de andere consults kun je zelf bepalen. Meestal vinden deze aan huis of op een externe locatie plaats. Alle locaties die maximaal een 50 min van Leiden af zijn, kunnen aan huis worden bezocht.

Een blijvende verandering bereik je alleen als je samenwerkt en elkaar begrijpt. Als ouders onderling, maar ook binnen de rest van het gezin. Als er een teamgevoel ontstaat, weet je al snel wat iedereen nodig heeft. Je kent elkaars signalen en dus ook die van je peuter en als je weet wat je als ouder écht belangrijk vindt en wat je door wil geven in je opvoeding.

En het mooie is.. Dit zit allemaal in jou en hoef ik je dus niet te vertellen. Jij weet als ouder namelijk diep van binnen wat je belangrijk vindt. Je bent het nu misschien even kwijt, maar tijdens een traject gaan we daarom samen aan de slag om te kijken wat erachter bepaald gedrag zit en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Gedrag komt namelijk altijd ergens vandaan. Niet alleen bij je peuter maar ook bij jou als ouder.

Wat kun je verwachten?

Tijdens een online consult hebben we natuurlijk veel minder tijd en dus gaan we daar gelijk in op bepaalde situaties. Je ontvangt bij de aanmelding een vragenlijst. Als je die zo uitgebreid mogelijk invult, kan ik mij goed voorbereiden en kunnen we gelijk to the point komen. In dit online consult staat het verhelpen van het acute probleem centraal. Dit is eigenlijk met kleine tips, informatie over de situatie en daardoor handvatten eigenlijk altijd mogelijk. Je wordt dus geholpen bij het probleem wat nu speelt.

Tijdens een langer traject kijken we samen naar de volledige situatie en bespreken wat jullie willen bereiken. Ik zal jullie begeleiden en aan het denken zetten. De peuter waar het om gaat, zie ik eigenlijk nooit. Het gaat over dat wat jij als ouder kunt doen om je kind beter te begrijpen en te groeien in het ouderschap, waardoor het gedrag van je kind zal veranderen. Ook hier bied ik natuurlijk hulp door tips, informatie en handvatten alleen zullen deze tijdens een traject dieper gaan. WE hebben meer tijd en dus zul je niet alleen leren omgaan met de huidige situatie, maar weet je ook het onderliggende probleem. Je zult ook in de toekomst beter weten wat je moet doen in situaties, omdat je leert over het ouderschap.

Onze gesprekken zullen leiden tot nieuwe inzichten, handvatten en een nieuwe manier van opvoeden. Na een traject weet je wat je op welke momenten wil en kan doen en zal je tijdens het opvoeden vooral nog plezier ervaren.

Herkenbare opvoedproblemen bij peuters

Ouders ervaren vaak dezelfde opvoedproblemen. Jouw zoektocht is dus heel normaal! Dat betekent alleen niet het er daarom maar bij hoort. Als jij het wil, kan het anders.

Slaap problemen

Temperamentvolle peuter

Driftbuien

Ongehoorzaamheid

Zou jij dingen binnen het gezin graag anders zien?

Dat kan! Verandering is voor elk gezin weggelegd. Vaak zijn kleine aanpassingen al genoeg om grote, blijvende veranderingen in gang te zetten. Ben jij er klaar voor?

Het traject

Een traject bij Dé Peuter Expert staat in het teken van samenwerken, groei, oog voor elkaar en voor dat wat echt belangrijk is. Dit zal je terugzien in het traject zelf, maar ook in de manier waarop ik als gezinscoach naar jullie situatie ga kijken. 

Stap 1: Kennismaking

Tijdens een telefoongesprek maken we kennis en bespreken we welk probleem er speelt. Naast kennismaken is dit ook al een eerste intake gesprek. Het is belangrijk dat je alle vragen die je hebt stelt, zodat je een goed beeld van mij en mijn werkwijze krijgt. Na het gesprek zal ik eerlijk laten weten of ik de juiste persoon ben voor deze situatie.

Stap 2: Pakket kiezen

Als ik weet dat ik de juiste persoon voor jullie ben en het voor jullie goed voelt, is het tijd om een pakket te kiezen. Dit gebeurt op basis van dat wat is besproken, mijn visie, maar ook die van jullie als ouders. Jullie weten namelijk welke begeleiding het beste bij past en waar behoefte aan is. Ouders maken deze keuze dus uiteindelijk altijd zelf.

Stap 3: Uitgebreide intake

Voor de uitgebreide intake gesprek stuur ik eerst een formulier op. Dit vormt samen met het kennismakingsgesprek de basis voor het intake gesprek. 

Tijdens dit gesprek bespreken we de situatie zoals hij nu is en wat je het liefst anders zou zien. We gaan diep op de details in en de eerste handvatten zullen worden gegeven.

Stap 4: Start coaching

Na het intake gesprek starten verdere coachingssessies. We zien dat om de week een sessie het beste werkt, maar een andere verdeling is natuurlijk altijd mogelijk.

Stap 5: Afronding

Aan het eind van het traject hebben we nog een afrondend gesprek. Dit gesprek vindt na een aantal weken plaats.

Gratis kennismaken?

Plan online een afspraak, whatsapp of bel naar 06 13 95 10 23 

Dé Peuter Expert

Mijn naam is Fleur en ik ben moeder van 4 kinderen (1,2,3 en 6 jaar). Toen ik moeder werd, bedacht ik dat ik vooral dingen wilde doen die mij energie gaven. Ik droomde ervan om ouders te begeleiden die vastliepen bij de opvoeding. Ouders die écht anders willen en hiervoor durven te gaan.

Fleur van der Nat De peuter expert gezinscoaching

Lees meer over
De Peuter Expert in de media

Hoi, ik ben Fleur!
Oprichter Dé Peuter Expert

Meer over gezinscoaching

Veranderingen rondom het gedrag van een peuter komen altijd met veranderingen in een gezin. Iedereen in het gezin staat namelijk in verbinding met elkaar. Vaak zijn er kleine aanpassingen in het handelen nodig om grote verschillen in het gedrag van je peuter te zien. 

gezinscoaching de peuterexpert

Het gezin staat centraal

Ieder gezin functioneert op een bepaalde manier. Je hebt hier met elkaar een weg in gevonden en bewust maar vooral ook onbewust heeft iedereen zijn eigen rol gekregen. Deze rol is vertrouwd. Het is de manier waarop jullie met elkaar omgaan.

Of de rol nou een positieve of een negatieve bijdrage in het gezin heeft, maakt niet uit. Iedereen blijft in zijn eigen rol en daarmee wordt de rest in stand gehouden. Het is namelijk jullie manier en dat voelt, hoe gek dat ook klinkt, vertrouwd. Het is daarom heel lastig om hier zelf verandering in aan te brengen. Het is dus heel mooi dat je er hulp bij durft te vragen, want alleen zo zal je echt verder komen.

Gelukkige gezinnen werken samen

Omdat het gedrag van een peuter dus in verband staat met de rest van het gezin, is het ook logisch dat gezinnen die samenwerken gelukkiger zijn! 

Een peuter is net als alle andere kinderen graag onderdeel van het gezin. Ze willen erbij horen en dus met jou samenwerken. Dit kan met het huidige gedrag van je peuter misschien gek klinken, maar het is echt zo! 

Samenwerken als gezin, geldt dus voor iedereen binnen het gezin en niet alleen voor ouders! Ieder op zijn eigen manier. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor groei. Deze groei is voor kinderen heel belangrijk, maar ook voor ouders heel nodig. Ouders die zelf ook blijven groeien zijn gelukkiger en ervaren meer plezier in het ouderschap. 

slaapproblemen gezinscoaching de peuter expert

Het aanbod

Of je nou een oplossing wil voor een specifiek probleem of naar meerdere aspecten van de opvoeding wil kijken, verandering is voor ieder gezin weggelegd. Vaak zijn kleine aanpassingen al genoeg om grote, blijvende veranderingen in gang te zetten.

Met het huidige aanbod zorg ik dat er voor iedereen een passende manier van hulp geboden kan worden. Wat het beste bij je past is dus afhankelijk de behoefte en de wens.

Online

Zoom consult online

 • Persoonlijke hulp bij het gedrag van jouw peuter
 • Vooraf vul je een uitgebreid formulier in over de situatie
 • Online consult van ongeveer 60 minuten
 • Contact via zoom
 • Mogelijkheid om achter per mail vragen te stellen
95 euro incl. btw

Traject

4 maanden begeleiding

 • Intake via zoom
 • 5 consults (1-1.5 uur)
 • Hulp bij het grote geheel
 • Plezier in het ouderschap
 • Je peuter écht begrijpen
 • Rust binnen het gezin
 • Leer wat jij belangrijk vindt in de opvoeding
 • Blijvende verandering voor nu en de toekomst
 • Zorgvuldig afgestemd traject om zo succes te behalen
 • Coaching aan huis, online of locatie
Word intensief begeleid door Fleur!
995 euro incl. btw

Consult

Losse consults betaling per uur

 • Intake via zoom
 • Persoonlijke hulp bij de opvoeding van jouw peuter
 • Weten wat er écht speelt
 • Rust binnen het gezin en de gezinsdynamiek
 • Weer plezier in het ouderschap
 • Duur van de hulp naar behoefte
 • Coaching aan huis of online
140 euro incl. btw

Webinar

Online

Een webinar is dé mogelijkheid om in korte tijd informatie te krijgen over een bepaald onderwerp.

In de webinars van Dé Peuter Expert, worden onderwerpen behandeld die je meer gaan leren over het gedrag van je peuter. Ik geef je meer inzicht en direct toepasbare tips voor het dagelijks leven met je peuter. Er zal snel meer informatie volgen over de volgende webinar.

Meer info

Zij gingen jou al voor

Blogs

De Peuter Expert wordt regelmatig gevraagd als expert voor verschillende artikelen en interviews. Fleur vindt het belangrijk kennis te delen en ouders op deze manier op weg te helpen in hun eigen situatie. Hieronder vind je de verschillende artikelen.

Filter

Filter

Volg De Peuter Expert

 

De Peuter Expert nieuwsbrief

Opvoedtips als eerste in jouw mailbox?