Gezinscoaching regio Utrecht

Effectieve begeleiding in de regio Utrecht

Blijvende verandering

Als je tegen bepaald gedrag van je peuter aanloopt en je een verandering wil in dit gedrag, is het belangrijk om naar het hele gezin te kijken. Iedereen in het gezin heeft namelijk invloed op elkaar en dus kun je het gedrag van je peuter alleen veranderen als je naar het totaal plaatje kijkt. Dingen die hierbij komen kijken zijn:

 • Wat speelt er in het gezin en welk effect heeft wie op wie?
 • Wat vertelt jouw peuter echt met zijn gedrag?
 • Wat wil je je peuter leren en doe je dat nu?
 • Welke (belemmerende) overtuigingen spelen er?

Het gaat dus niet om het zo snel mogelijk verhelpen van bepaald gedrag, want daar heb je op lange termijn niets aan. Het gaat om weten wat er speelt, je kind begrijpen en weten waarom jij doet wat je doet. Met Gezinscoaching Utrecht kunnen wij je helpen.

Mijn visie

Het ouderschap

Als je vader of moeder wordt, weet je niet wat je te wachten staat als het gaat om opvoeden. Sommige ouders hebben vooraf allemaal ideeën over wat zij wel en vooral nooit goed zouden vinden, maar sommige ouders beginnen blanco aan deze taak. Hoe je ook begonnen bent, er is geen goed of fout. Dit bestaat sowieso niet binnen het ouderschap, want je doet het altijd zo goed als gaat. 

Voor veel dingen in het even doen we een opleiding, maar voor het opvoeden van een kind niet. Daarvan denken we dat we dit zonder enige vorm van hulp kunnen. Grappig is dat eigenlijk, want dit wordt door ouders toch vaak als belangrijkste taak van hun leven gezien.

Het teamgevoel

Een teamgevoel binnen het gezin zorgt ervoor dat je oog voor elkaar hebt. Een blijvende verandering zal je dus ook snel krijgen als je samenwerkt. Met elkaar als ouders, maar ook met de rest van het gezin. Het is hierbij belangrijk dat je elkaars signalen en behoeftes kent en hier gehoor aan geeft.

In een traject gaan jullie met Gezinscoach Utrecht aan de slag om te kijken wat erachter bepaald gedrag zit en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Hoe het zorgen van het vormen van een team voor een ander gevoel en ander gedrag kan zorgen. Niet alleen bij je peuter maar ook bij jou als ouder en bij de andere gezinsleden. Dit gaat dus iedereen iets opleveren en je zal zien dat de dynamiek daarmee direct verandert.

Als jullie een traject start, kijken naar de situatie en bespreken wat jullie willen bereiken. De peuter waar het om gaat, zie ik bijna nooit. Tijdens Gezinscoaching Utrecht gaat het erover dat wat jij als ouder kunt doen om je kind beter te begrijpen en te groeien in het ouderschap, waardoor het gedrag van je kind zal veranderen. Onze gesprekken zullen leiden tot nieuwe inzichten, handvatten en een nieuwe manier van opvoeden. Dit alles zal zorgen voor het gewenste resultaat. Nu en in de toekomst, zodat je weer (meer) plezier kunt hebben met je kind.

Herkenbare opvoedproblemen bij peuters

Ouders ervaren vaak dezelfde opvoedproblemen. Jouw zoektocht is dus heel normaal! Dat betekent alleen niet het er daarom maar bij hoort. Als jij het wil, kan het anders.

Slaap problemen

Temperamentvolle peuter

Driftbuien

Ongehoorzaamheid

Zou jij dingen binnen het gezin graag anders zien?

Dat kan! Verandering is voor elk gezin weggelegd. Vaak zijn kleine aanpassingen al genoeg om grote, blijvende veranderingen in gang te zetten. Ben jij er klaar voor?

Stap voor stap

Consults bij De Peuter Expert staan in het teken van samenwerken, groei, oog voor elkaar en voor dat wat echt belangrijk is. Dit zal je terugzien in de sessies zelf, maar ook in de manier waarop ik als gezinscoach naar jullie situatie ga kijken. 

Stap 1: Kennismaking

Tijdens een zoom-gesprek maken we kennis en bespreken we welk probleem er speelt. Het is belangrijk dat je alle vragen die je hebt stelt, zodat je een goed beeld van mij en mijn werkwijze krijgt. Na het gesprek zal ik eerlijk laten weten of ik de juiste persoon ben voor deze situatie.

Stap 2: Willen jullie verder?

Als blijkt dat ik jullie kan helpen, is het aan jullie of jullie ook met mij samen willen werken. Ik vind het belangrijk dat ouders hier even rustig de tijd voor nemen. Een klik hebben met iemand is namelijk super belangrijk voor het behalen van het doel. Voelt het niet goed, dan is het beter om nog even verder te zoeken. Voelt het wel goed, dan gaan we van start!

Stap 3: Intake formulier

Als jullie ervoor kiezen om samen verder te willen, stuur ik een intake formulier en plannen we het intakegesprek. Het formulier en de kennismaking vormen de basis van het intakegesprek. Het is daarom belangrijk en fijn als dit zo uitgebreid mogelijk wordt ingevuld.

Stap 4: Start coaching

Na het intake gesprek starten we met de verdere sessies. Uit ervaring blijkt dat er vaak 5 sessies nodig zijn. Het advies is om een sessie om de week te plannen. Dit geeft het beste resultaat, maar dit is natuurlijk altijd naar eigen inzicht in te vullen.

Stap 5: Afronding

Als jullie vinden dat het doel bereikt is, ronden we de coaching af. We bespreken de laatste dingen en delen hoe jullie de coaching ervaren hebben.

Gratis kennismaken?

Plan online een afspraak, whatsapp of bel naar 06 13 95 10 23 

Dé Peuter Expert

Mijn naam is Fleur en ik ben moeder van 4 kinderen (1,2,3 en 6 jaar). Toen ik moeder werd, bedacht ik dat ik vooral dingen wilde doen die mij energie gaven. Ik droomde ervan om ouders te begeleiden die vastliepen bij de opvoeding. Ouders die écht anders willen en hiervoor durven te gaan.

Fleur van der Nat De peuter expert gezinscoaching

Lees meer over
De Peuter Expert in de media

Hoi, ik ben Fleur!
Oprichter Dé Peuter Expert

Meer over gezinscoaching in de regio Utrecht

Veranderingen rondom het gedrag van een peuter komen altijd met veranderingen in een gezin. Iedereen in het gezin staat namelijk in verbinding met elkaar. Vaak zijn er kleine aanpassingen in het handelen nodig om grote verschillen in het gedrag van je peuter te zien. Samen met de Gezinscoach Utrecht ga je daarmee aan de slag.

gezinscoaching de peuterexpert

Het gezin staat centraal

Als gezinscoach Utrecht zien we het keer op keer: ieder gezin functioneert op een bepaalde manier. Je hebt hier met elkaar een weg in gevonden en bewust maar vooral ook onbewust heeft iedereen zijn eigen rol gekregen. Deze rol is vertrouwd. Het is de manier waarop jullie met elkaar omgaan.

Of de rol nou een positieve of een negatieve bijdrage in het gezin heeft, maakt niet uit. Iedereen blijft in zijn eigen rol en daarmee wordt de rest in stand gehouden. Het is namelijk jullie manier en dat voelt, hoe gek dat ook klinkt, vertrouwd. Het is daarom heel lastig om hier zelf verandering in aan te brengen. Het is dus heel mooi dat je er hulp bij durft te vragen, want alleen zo zal je echt verder komen.

Gelukkige gezinnen werken samen

Omdat het gedrag van een peuter dus in verband staat met de rest van het gezin, is het ook logisch dat gezinnen die samenwerken gelukkiger zijn! 

Een peuter is net als alle andere kinderen graag onderdeel van het gezin. Ze willen erbij horen en dus met jou samenwerken. Dit kan met het huidige gedrag van je peuter misschien gek klinken, maar het is echt zo! 

Met Gezinscoaching Utrecht leren we jullie samenwerken als gezin. Dit geldt dus voor iedereen binnen het gezin en niet alleen voor ouders! Ieder op zijn eigen manier. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor groei. Deze groei is voor kinderen heel belangrijk, maar ook voor ouders heel nodig. Ouders die zelf ook blijven groeien zijn gelukkiger en ervaren meer plezier in het ouderschap. 

slaapproblemen gezinscoaching de peuter expert

Het aanbod

Of je nou een oplossing wil voor een specifiek probleem of naar meerdere aspecten van de opvoeding wil kijken, verandering is voor ieder gezin weggelegd. Vaak zijn kleine aanpassingen al genoeg om grote, blijvende veranderingen in gang te zetten.

Als je interesse hebt in de begeleiding, plan dan vooral een gratis en vrijblijvend kennismaking in. Zo kun je even rustig kijken wie ik ben en kan ik uitleggen wat ik wel en niet voor jou en jouw gezin kan betekenen.

Samen

Groepsbijeenkomst

 • 5 avonden, 2 uur begeleiding
 • Elke avond, ander onderwerp
 • Persoonlijke advies in groep, tips en handvatten
 • Kosten: €287,50 p.p.

meer info

Thema avond

 • 2 uur, 1 onderwerp
 • Avond vol informatie
 • Handvatten en tips
 • Kosten: €50,- p.p.

meer info

Consult

persoonlijke begeleiding praktijk

 • 1 uur intensieve begeleiding
 • Zorgvuldig persoonlijk traject
 • Leer wat achter het gedrag van je peuter zit
 • Inzicht in eigen handelen
 • Nieuwe inzichten
 • Tips en handvatten zijn direct toepasbaar
 • Samen op zoek naar wat voor jouw gezin werkt
 • Blijvende verandering voor nu en de toekomst
Word intensief begeleid door Fleur!
€115 per sessie

Traject

coaching aan huis

 • 5 consults (1-1.5 uur)
 • Intakegesprek + formulier
 • Leer de boodschap achter het gedrag van je peuter
 • Inzicht in eigen handelen
 • Rust binnen het gezin
 • Zorgvuldig afgestemd traject om zo succes te behalen
 • Tussentijds contact over vorderingen
 • Coaching in avonden
 • max 1 uur van Leiden
€995 gehele traject

Gratis peuter spreekuur

Woon jij in de omgeving van Leiden? Dan is er iedere donderdag van 19:30 - 21:00 uur een GRATIS telefonisch peuter spreekuur!

Meer info

Zij gingen jou al voor

Blogs

De Peuter Expert wordt regelmatig gevraagd als expert voor verschillende artikelen en interviews. Fleur vindt het belangrijk kennis te delen en ouders op deze manier op weg te helpen in hun eigen situatie. Hieronder vind je de verschillende artikelen.

Filter

Filter

Volg De Peuter Expert

 

De Peuter Expert nieuwsbrief

Opvoedtips als eerste in jouw mailbox?

De Peuter Expert op Instagram