Gezinscoaching regio Utrecht

Effectieve begeleiding in de regio Utrecht

Blijvende verandering

Als je tegen bepaald gedrag van je peuter aanloopt en je een verandering wil in dit gedrag, is het belangrijk om naar het hele gezin te kijken. Iedereen in het gezin heeft namelijk invloed op elkaar en dus kun je het gedrag van je peuter alleen veranderen als je naar het totaal plaatje kijkt. Dingen die hierbij komen kijken zijn:

 • Wat speelt er in het gezin en welk effect heeft wie op wie?
 • Wat vertelt jouw peuter echt met zijn gedrag?
 • Wat wil je je peuter leren en doe je dat nu?
 • Welke (belemmerende) overtuigingen spelen er?

Het gaat dus niet om het zo snel mogelijk verhelpen van bepaald gedrag, want daar heb je op lange termijn niets aan. Het gaat om weten wat er speelt, je kind begrijpen en weten waarom jij doet wat je doet. Met Gezinscoaching Utrecht kunnen wij je helpen.

Mijn visie

Het ouderschap

Als je vader of moeder wordt, weet je niet wat je te wachten staat als het gaat om opvoeden. Sommige ouders hebben vooraf allemaal ideeën over wat zij wel en vooral nooit goed zouden vinden, maar sommige ouders beginnen blanco aan deze taak. Hoe je ook begonnen bent, er is geen goed of fout. Dit bestaat sowieso niet binnen het ouderschap, want je doet het altijd zo goed als gaat. 

Voor veel dingen in het even doen we een opleiding, maar voor het opvoeden van een kind niet. Daarvan denken we dat we dit zonder enige vorm van hulp kunnen. Grappig is dat eigenlijk, want dit wordt door ouders toch vaak als belangrijkste taak van hun leven gezien.

Het teamgevoel

Een teamgevoel binnen het gezin zorgt ervoor dat je oog voor elkaar hebt. Een blijvende verandering zal je dus ook snel krijgen als je samenwerkt. Met elkaar als ouders, maar ook met de rest van het gezin. Het is hierbij belangrijk dat je elkaars signalen en behoeftes kent en hier gehoor aan geeft.

In een traject gaan jullie met Gezinscoach Utrecht aan de slag om te kijken wat erachter bepaald gedrag zit en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Hoe het zorgen van het vormen van een team voor een ander gevoel en ander gedrag kan zorgen. Niet alleen bij je peuter maar ook bij jou als ouder en bij de andere gezinsleden. Dit gaat dus iedereen iets opleveren en je zal zien dat de dynamiek daarmee direct verandert.

Als jullie een traject start, kijken naar de situatie en bespreken wat jullie willen bereiken. De peuter waar het om gaat, zie ik bijna nooit. Tijdens Gezinscoaching Utrecht gaat het erover dat wat jij als ouder kunt doen om je kind beter te begrijpen en te groeien in het ouderschap, waardoor het gedrag van je kind zal veranderen. Onze gesprekken zullen leiden tot nieuwe inzichten, handvatten en een nieuwe manier van opvoeden. Dit alles zal zorgen voor het gewenste resultaat. Nu en in de toekomst, zodat je weer (meer) plezier kunt hebben met je kind.

Herkenbare opvoedproblemen bij peuters

Ouders ervaren vaak dezelfde opvoedproblemen. Jouw zoektocht is dus heel normaal! Dat betekent alleen niet het er daarom maar bij hoort. Als jij het wil, kan het anders.

Slaap problemen

Temperamentvolle peuter

Driftbuien

Ongehoorzaamheid

Zou jij dingen binnen het gezin graag anders zien?

Dat kan! Verandering is voor elk gezin weggelegd. Vaak zijn kleine aanpassingen al genoeg om grote, blijvende veranderingen in gang te zetten. Ben jij er klaar voor?

Het traject

Een traject bij Dé Peuter Expert staat in het teken van samenwerken, groei, oog voor elkaar en voor dat wat echt belangrijk is. Dit zal je terugzien in het traject zelf, maar ook in de manier waarop ik als gezinscoach naar jullie situatie ga kijken. 

Stap 1: Kennismaking

Tijdens een telefoongesprek maken we kennis en bespreken we welk probleem er speelt. Naast kennismaken is dit ook al een eerste intake gesprek. Het is belangrijk dat je alle vragen die je hebt stelt, zodat je een goed beeld van mij en mijn werkwijze krijgt. Na het gesprek zal ik eerlijk laten weten of ik de juiste persoon ben voor deze situatie.

Stap 2: Pakket kiezen

Als ik weet dat ik de juiste persoon voor jullie ben en het voor jullie goed voelt, is het tijd om een pakket te kiezen. Dit gebeurt op basis van dat wat is besproken, mijn visie, maar ook die van jullie als ouders. Jullie weten namelijk welke begeleiding het beste bij past en waar behoefte aan is. Ouders maken deze keuze dus uiteindelijk altijd zelf.

Stap 3: Uitgebreide intake

Voor de uitgebreide intake gesprek stuur ik eerst een formulier op. Dit vormt samen met het kennismakingsgesprek de basis voor het intake gesprek. 

Tijdens dit gesprek bespreken we de situatie zoals hij nu is en wat je het liefst anders zou zien. We gaan diep op de details in en de eerste handvatten zullen worden gegeven.

Stap 4: Start coaching

Na het intake gesprek starten verdere coachingssessies. We zien dat om de week een sessie het beste werkt, maar een andere verdeling is natuurlijk altijd mogelijk.

Stap 5: Afronding

Aan het eind van het traject hebben we nog een afrondend gesprek. Dit gesprek vindt na een aantal weken plaats.

Gratis kennismaken?

Plan online een afspraak, whatsapp of bel naar 06 13 95 10 23 

Dé Peuter Expert

Mijn naam is Fleur en ik ben moeder van 4 kinderen (1,2,3 en 6 jaar). Toen ik moeder werd, bedacht ik dat ik vooral dingen wilde doen die mij energie gaven. Ik droomde ervan om ouders te begeleiden die vastliepen bij de opvoeding. Ouders die écht anders willen en hiervoor durven te gaan.

Fleur van der Nat De peuter expert gezinscoaching

Lees meer over
De Peuter Expert in de media

Hoi, ik ben Fleur!
Oprichter Dé Peuter Expert

Meer over gezinscoaching in de regio Utrecht

Veranderingen rondom het gedrag van een peuter komen altijd met veranderingen in een gezin. Iedereen in het gezin staat namelijk in verbinding met elkaar. Vaak zijn er kleine aanpassingen in het handelen nodig om grote verschillen in het gedrag van je peuter te zien. Samen met de Gezinscoach Utrecht ga je daarmee aan de slag.

gezinscoaching de peuterexpert

Het gezin staat centraal

Als gezinscoach Utrecht zien we het keer op keer: ieder gezin functioneert op een bepaalde manier. Je hebt hier met elkaar een weg in gevonden en bewust maar vooral ook onbewust heeft iedereen zijn eigen rol gekregen. Deze rol is vertrouwd. Het is de manier waarop jullie met elkaar omgaan.

Of de rol nou een positieve of een negatieve bijdrage in het gezin heeft, maakt niet uit. Iedereen blijft in zijn eigen rol en daarmee wordt de rest in stand gehouden. Het is namelijk jullie manier en dat voelt, hoe gek dat ook klinkt, vertrouwd. Het is daarom heel lastig om hier zelf verandering in aan te brengen. Het is dus heel mooi dat je er hulp bij durft te vragen, want alleen zo zal je echt verder komen.

Gelukkige gezinnen werken samen

Omdat het gedrag van een peuter dus in verband staat met de rest van het gezin, is het ook logisch dat gezinnen die samenwerken gelukkiger zijn! 

Een peuter is net als alle andere kinderen graag onderdeel van het gezin. Ze willen erbij horen en dus met jou samenwerken. Dit kan met het huidige gedrag van je peuter misschien gek klinken, maar het is echt zo! 

Met Gezinscoaching Utrecht leren we jullie samenwerken als gezin. Dit geldt dus voor iedereen binnen het gezin en niet alleen voor ouders! Ieder op zijn eigen manier. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor groei. Deze groei is voor kinderen heel belangrijk, maar ook voor ouders heel nodig. Ouders die zelf ook blijven groeien zijn gelukkiger en ervaren meer plezier in het ouderschap. 

slaapproblemen gezinscoaching de peuter expert

Het aanbod

Of je nou een oplossing wil voor een specifiek probleem of tegen meerdere dingen in de opvoeding aanloopt, verandering is voor elk gezin weggelegd. Vaak zijn kleine aanpassingen al genoeg om grote, blijvende veranderingen in gang te zetten. Welk pakket past het beste bij jou?

Webinar

Online

Een webinar is dé mogelijkheid om in korte tijd informatie te krijgen over een bepaald onderwerp.

In de webinars van Dé Peuter Expert, worden onderwerpen behandeld die je meer gaan leren over het gedrag van je peuter. Ik geef je meer inzicht en direct toepasbare tips voor het dagelijks leven met je peuter. Er zal snel meer informatie volgen over de volgende webinar.

Meer info

Online consult

zoom consult online

 • Persoonlijke hulp bij het gedrag van jouw peuter
 • Vooraf vul je een uitgebreid formulier in over de situatie
 • Online consult van ongeveer 60 minuten
 • Contact via zoom
 • Mogelijkheid om achter per mail vragen te stellen
95 euro incl. btw

Specifiek

2 maanden begeleiding

 • Intake gesprek + 3 gesprekken (1-1,5 uur)
 • Hulp bij 1 specifiek probleem
 • Weten wat er écht speelt bij dit probleem
 • Leer wat de beste begeleiding is voor je peuter
 • Leer wat jij belangrijk vindt in de opvoeding
 • coaching aan huis, online of locatie
749 euro incl. btw

Volledig

4 maanden begeleiding

 • Intake gesprek + 6 gesprekken (1-1.5 uur)
 • Hulp bij het grotere geheel
 • Weer plezier in het ouderschap
 • Je peuter weer écht begrijpen
 • Rust binnen het gezin en de gezinsdynamiek
 • Leer wat jij belangrijk vindt in de opvoeding
 • Blijvende verandering voor nu en de toekomst
 • coaching aan huis, online of locatie
Word intensief begeleid!
1249 euro incl. btw

Uitgebreid

5 maanden intensieve begeleiding

 • Intake gesprek en 8 gesprekken (1-1.5 uur)
 • Intensieve hulp bij meerdere problemen
 • Werken naar krachtiger ouderschap
 • Weten wat er écht speelt voor verandering nu en de toekomst
 • Leer wat de beste begeleiding is voor jouw peuter
 • Leer wat jij belangrijk vindt in de opvoeding
 • coaching aan huis, online of locatie
1749 euro incl. btw

Zij gingen jou al voor

Blogs

De Peuter Expert wordt regelmatig gevraagd als expert voor verschillende artikelen en interviews. Fleur vindt het belangrijk kennis te delen en ouders op deze manier op weg te helpen in hun eigen situatie. Hieronder vind je de verschillende artikelen.

Filter

Filter

Volg De Peuter Expert

 

De Peuter Expert nieuwsbrief

Opvoedtips als eerste in jouw mailbox?