Skip to main content

Welke gezinscoach kies je?

Er zijn heel veel gezinscoaches, maar niet elke gezinscoach is even goed. Het is natuurlijk altijd belangrijk om een goede gezinscoach te hebben, maar dit is nog belangrijker als het niet alleen om jezelf, maar ook om je kind gaat. Alleen hoe weet je welke coach de beste voor jou is? En kies je voor een gezinscoach of een kindercoach? Deze 5 stappen zorgen ervoor dat je de juiste keuze maakt.

1. Verdiep je in de gezinscoach

Het beroep van coach is helaas een onbeschermd beroep. Iedereen mag zichzelf coach noemen en helaas doen mensen dat ook. Het is daarom belangrijk om je goed in te lezen op de site van een gezinscoach die je mogelijk in wil gaan schakelen. Wat vertelt hij of zij over zichzelf en zijn of haar achtergrond. Voelt dit goed? Dan zou het best wel eens een match kunnen zijn.

2. Check de opleiding

Er worden heel veel verschillende opleidingen tot gezinscoach aangeboden. Zoals ik net al schreef zijn er veel mensen die zich gewoon coach noemen, maar zo zijn er ook veel opleidingen. Veel opleidingen zijn meer cursussen die je in 3 dagen of een paar avonden een ‘diploma’ geven.

Dit is natuurlijk niet te vergelijken met coaches die een lange en intensieve, goed aangeschreven opleidingen doen. Het is daarom goed om voor jezelf te bepalen hoe belangrijk jij een opleiding vindt. Vind je dit niet belangrijk, dan is het prima. Vind je het wel, dan is het verstandig om te kijken naar de opleidingsachtergrond van iemand voor je diegene inschakelt. Het is natuurlijk niet zo dat een gezinscoach met een goede opleiding ook een betere match met jou is, maar toch is het iets wat je kan helpen bij een keuze.

3. Lees reviews

Reviews vertellen je vaak meer over de coach die je in wil gaan schakelen. Als er geen reviews op de site te vinden zijn, kun je je afvragen waarom dat zo is. Verder kun je door het lezen van reviews net wat meer te weten komen over de coach die je in gedachten hebt.

4. Bel eens op!

Als je alle bovenstaande dingen hebt gedaan, kan het zijn dat je het nog steeds niet zeker weet. Pak de telefoon en bel eens met de gezinscoach die je op het oog hebt. Er is niets geks aan iemand zijn stem willen horen of bellen om aanvullende vragen te stellen. Iedere gezinscoach zal je willen helpen bij de keuze die je moet maken. Wat houdt je tegen? Voelt het gek? Als je deze coach nu al niet durft te bellen, hoe gaat het je dan lukken om straks een intensief traject rondom je gezin te starten?

5. Volg je gevoel!

Uiteindelijk is er niets wat je een garantie geeft, maar als je alle bovenstaande stappen hebt doorlopen, blijft er maar 1 ding over: volg je gevoel!

Je gevoel is super belangrijk als je samen met een gezinscoach wil gaan werken. Je moet in een traject vaak hele persoonlijke dingen delen om verder te komen. Dit kan alleen bij iemand waarbij je een klik voelt. Iemand kan nog zo’n mooie site hebben of zo’n goede opleiding gedaan hebben, als de klik er niet is, gaat het hem niet worden.

Luister dus naar je gevoel je weet snel genoeg wie je moet kiezen.